BYGG

Rumensk bande kjørte trailer med stjålet verktøy fra Norge

Tyverier fra konteinere på byggeplasser er en ny trend blant vinningskriminelle, melder politiet.

Flere utenlandske vinningskriminelle har gått over fra boligtyverier til konteinertyverier, mener politiet.
Flere utenlandske vinningskriminelle har gått over fra boligtyverier til konteinertyverier, mener politiet. Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix
27. feb. 2019 - 10:25

I slutten av januar ble fire personer oppdaget av vektere da de forsøkte å gjøre et innbrudd i Oslo sentrum. Det satte politiet på sporet av det de mener er en organisert kriminell bande.

– På en av de pågrepne fant vi en nøkkel som tilhørte en lastebil. Det viste seg å være et vogntog parkert i Sarpsborg lastet med verktøy for store verdier, sier politiførstebetjent Tonje Reiten i gruppen for spesiell etterforskning i Oslo politidistrikt.

Bilder fra telefonen til den en siktede i saken første politiet til et lager i den rumenske byen Targoviste, som angivelig skulle disponeres av en av de mistenkte i saken.

Hurtigbåten Tyrhaug kolliderte i fjor med servicebåten Frøy Loke utenfor Midt-Norge.
Les også

Hurtigbåten kjørte rett inn i båt bakfra – skylder på systemfeil

Rumensk politi aksjonerte mot dette lageret uten å finne mye, men i et annet lagerbygg ble det funnet 200 forskjellige verktøy som med stor sannsynlighet kan kobles til Norge.

Overgang fra boligtyverier til byggeplasstyverier

Politiet har rullet opp en rumensk bande med vinningskriminelle. Volumet på tyveriene var så stort at de brukte trailer for å få med tyvegodset ut av landet.

Hele 9 av 10 bedrifter i byggebransjen er blitt frastjålet verktøy, viser undersøkelse utført av Bygg og Anlegg.

Siden juni i fjor har Oslo politidistrikt pågrepet 19 personer for tyveri av verktøy fra konteinere på byggeplasser. Alle er rumenske statsborgere og er varetektsfengslet, skriver Dagbladet.

– Vi ser en økende tendens til tyveri av verktøy fra konteinere på byggeplasser. I helga pågrep vi seks personer med store mengder håndholdte verktøy. Tre er sjekket ut av saken, mens de tre andre blir fremstilt for varetekt, sier Reiten.

Hun sier at det kan virke som om utenlandske vinningskriminelle har gått fra tyverier fra bolig til tyverier fra byggeplasser.

Ingen kom alvorlig til skade i avsporingen ved Arna stasjon.
Les også

– Som i sakte film ser jeg at toget sporer av

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.