Roterende hjerte

Den nye pumpen veier bare 200 gram og har en diameter på kun 3 cm. Den er nå tillatt i Europa og 11 personer skal ha fått implantert den nye pumpen ifølge den tyske ukeavisen VDI-Nachrichten.

I forhold til dagens utstyr gir den nye pumpen langt større bevegelsesfrihet. Batteriene er fortsatt spent rundt livet til pasienten, som kan bevege seg fritt i 12 timer før han eller hun må ha tilgang til andre energikilder.

Pumpen kan brukes til å avlaste hjertet til pasienter som venter på en større operasjon, men også til å gi et dårlig hjerte tilstrekkelig avlastning til at pasienten kan fungere helt normalt, heter det i en pressemelding fra produsenten Berlin Heart.

Selskapet har sammen med pumpeprodusenten Wittenstein Cybermotor brukt frem år på utviklingen av aksialpumpen. Det neste målet er å videreutvikle systemet til en pulserende pumpe som i større grad stemmer overens med hjertets takt i stedet for å gi en kontinuerlig strøm av blod.

Ved siden av batteriene bærer pasienten en styreenhet på seg der han/hun kan lese av trykkforhold, blodstrøm og andre relevante data basert på sensorer som er montert i pumpeenheten.

Ifølge produsenten er det mer enn 15 millioner mennesker med alvorlige hjertelidelser verden over. Halvannen million av disse er alvorlig syke, men det er ikke tilgang på mer enn 3500 hjerter fra donorer, og om lag halvparten av pasientene dør i løpet av fem år.

Les mer på www.berlinheart.de eller hos pumpeprodusenten: www.cybermotor.de

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.