ARKIVNYHETER

Røstad legger om E 6 i Namdalen

De røde linjene viser strekningene som inngår i kontrakten som Røstad Entreprenør sannsynligvis får. Den stiplete linjen mellom de røde markerer ny bru over Namsen som lyses ut i oktober. Ill.: Statens vegvesen
De røde linjene viser strekningene som inngår i kontrakten som Røstad Entreprenør sannsynligvis får. Den stiplete linjen mellom de røde markerer ny bru over Namsen som lyses ut i oktober. Ill.: Statens vegvesen
28. sep. 2011 - 23:33

Forutsetningen for kontraktstildelingen er at ingen av de andre som ga anbud på oppdraget benytter seg av retten til å klage. Sannsynligheten for at de gjør det er ikke særlig stor - ved anbudsåpningen lå det nest laveste anbudet 23 prosent høyere enn det laveste. Klagefristen går ut 6. oktober.

De to strekningene ligger på hver sin side av elva Namsen like nord for Harran i Grong kommune. Strekningene som blir erstattet har dårlig kurvatur, men det er ikke den viktigste årsaken til utbyggingen. Viktigere er det å få fjernet Nes bru fra europavegnettet.

Nes bru er en gammel stålfagverksbru med ett felt. Den er for smal til at to biler kan møtes. Bilistene må ofte vente på tur før de kan krysse elva.

Nå skal den gamle brua erstattes med en 220 meter lang stålkassebru med tre spenn. Jobben som Røstad Entreprenør sannsynligvis får, består i å føre E 6 fram til landkarene på hver side av Namsen. Brubyggingen settes ut på egen entreprise som er planlagt utlyst 10. oktober.

Ny E 6 får en total bredde på 8,5 meter. Den går gjennom et område med dårlig stabilitet. Masseflytting av ca. 400 000 kbm i forbindelse med avlasting og motfyllinger inngår i oppdraget. Masseoverskuddet er anslått til 310 000 kbm. Oppdraget omfatter også anlegg av gårdsveger og private avkjørsler, riving av to hus og omlegging av en kommunal vannledning.

Asplan Viak har prosjektert vegstrekningene på begge sider av Namsen. Brua er prosjektert av Aas-Jakobsen. Brua og tilstøtende veger skal være klar til bruk høsten 2013. Året etter skal alt anleggsarbeidet avsluttes.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.