Røstad Entreprenør leder i hjemfylket

Røstad Entreprenør fra Verdal har gitt det laveste av fire anbud på omlegging av E6 i Namsskogan i Nord-Trøndelag. 46,9 millioner kroner vil trønderne ha for jobben. Det holder til en ledelse på seks prosent.

Denne undergangen er en del av E6 i 2016!. Røstad Entreprenør leder konkurransen om kontrakten på omleggingen av E6.
Denne undergangen er en del av E6 i 2016!. Røstad Entreprenør leder konkurransen om kontrakten på omleggingen av E6. Bilde: Google
29. juni 2016 - 16:38

Konkurrentene er Peab (49,7 mill.), Letnes Entreprenør fra Inderøy (55 mill.) og Norwegian Rock Group fra Nord-Aurdal (59 mill.). Prisnivået er litt lavere enn ventet.

Jobben består i å eliminerer den siste smale jernbaneundergangen på E6. Den befinner seg ved Vintermyr i nærheten av kommunesentret i Namsskogan.

Oppdraget ble utlyst som totalentreprise. Det er derfor ikke klart hvordan kryssingen skal skje. Det som er sikkert er at E6 skal gå over Nordlandsbanen i spiss vinkel. Til sammen en kilometer av E6 berøres av omleggingen.


Bru eller kulvert


Entreprenørene kan velge om de vil legge E6 i bro over banen, eller om banen skal ligge i kulvert. Det firmaet som ligger lavest, har valgt kulvertløsningen.

Det er ikke tilfeldig at akkurat denne undergangen har blitt stående igjen mens alle andre har blitt eliminert. Forholdene på stedet gjør det vanskelig å få til en hensiktsmessig kryssning mellom veg og bane.

I årenes løp har mange fått seg en overraskelse her. Undergangen har kommet brått på for sjåfører som ikke er kjent. Det har inntruffet flere ulykker, og biler har kjørt seg fast, spesielt tunge biler. For et par år siden ble E6 lysregulert under banen for å forhindre ulykker.


Ferdig i 2017


En lokalveg skal fungere som omkjøringsveg i anleggstiden. Den som får kontrakten, skal etablere en kort forbindelse mellom E6 og lokalvegen. Entreprisen omfatter også permanent omlegging av en lokaveg og bygging av en støyvoll.

Før anbudsåpningen var det usikkert når det nye anlegget kunne tas i bruk. Vegvesenet ba om pris på to datoer for ferdigstillelse, en i oktober 2017 og en i juni 2018. Hvis noen ga lav pris på lang byggetid, kunne det blir foretrukket.

Nå er usikkerheten ute av verden. - Ingen av entreprenørene har gitt pris på to datoer. Alle vil bli ferdig oktober 2017, sier byggeleder Idar Buknotten i Statens vegvesen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.