NYHETER

Røslig rekord

ABB i Norge hadde omsetningsrekord i 2012 på ni milliarder kroner.

Administrerende direktør Steffen Waal forteller at olje- og gassvirksomheten er sentral i fjorårets rekordomsetning på ni milliarder kroner (arkivfoto).
Administrerende direktør Steffen Waal forteller at olje- og gassvirksomheten er sentral i fjorårets rekordomsetning på ni milliarder kroner (arkivfoto). Bilde:
14. feb. 2013 - 14:23

Det er hovedsakelig sterk vekst i nasjonal og internasjonal olje- og gassvirksomhet som ligger bak. Omsetningen økte med 35 prosent i 2012. Samtidig økte driftsresultatet med 58, prosent til 777 millioner kroner i forhold til året før.  Ordreinngangen endte på 9,3 milliarder kroner.

 

Administrerende direktør Steffen Waal sier at det var god utvikling på nesten alle deler av kraft- og automatiseringsvirksomheten.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

- Resultatene for 2012 er imponerende, og noe hele ABB kan være stolt av, forteller Waal.Rundt 70 prosent av ABBs omsetning i Norge kommer fra olje- og gassindustrien. Waal opplyser at framgangen ser ut til å fortsette.

 

Selskapet gjør det også skarpt globalt. De hanket inn bestillinger på drøyt 40 milliarder amerikanske dollar, og en rekordinntekt på over 39 milliarder dollar. Resultat før renter og skatt (EBIT) endte på over fire milliarder dollar og årsresultatet ble 2,7 milliarder dollar.Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.