ARBEIDSLIV

Rosinen i pølsa

12. aug. 2001 - 22:31

Sivilingeniør Kåre Bjørn Voldsund er straks reiseklar. I august inntar han Boston for å få akademisk påfyll ved Massachusetts Institute of Technology (MIT) sin skole – Sloan School of Management.

– USA-oppholdet er selve høydepunktet i masterstudiet. MIT er en veldig anerkjent akademisk institusjon, og muligheten for et semester her var det viktigste kriteriet for at jeg valgte dette studiet, sier Voldsund forventningsfullt foran tredje semester på masterprogrammet Master of Technology Management (MTM).

Individuell profil

I Boston kan MTM-studentene fritt bygge den fagkombinasjonen de vil, med masterfag fra stjerneinstitusjonene på USAs østkyst – Sloan, MIT for øvrig og Harvard-universitetet. Valgfriheten gir en individuell profil til studiet, som passer den enkeltes jobb og karriereperspektiver samt masteroppgaven de skal skrive.

– Min hovedprofil er logistikk og supply chain management, i tillegg til fag innen innovasjon og strategi, forteller Voldsund.

Voldsund er sivilingeniør fra Institutt for industriell økonomi og teknologiledelse ved NTH. Etter sju år i konsulentbransjen har 32-åringen siden april i år jobbet med strategisk innkjøp i Nera ASA.

Full fordypning

Videreutdanningsprogrammet i teknologiledelse koster 265.000 kroner. Brorparten av beløpet går til å dekke USA-oppholdet.

Kåre Bjørn Voldsund mener det er avgjørende å kunne kombinere etterutdanning med jobb, men synes samtidig det skal bli godt å få være student på heltid for en periode: – Jeg gleder meg til å fokusere fag fullt ut. Etter åtte år i jobb, er det ok å få akademisk påfyll. Det skjer hele tiden nyvinninger på den akademiske fronten, som de fleste ikke har anledning til å oppdatere seg tilstrekkelig på når de jobber.

Med seg til Boston har han kona og to barn på henholdsvis tre år og tre uker.

– Vi avvikler fødselspermisjon, så timingen passer veldig bra for oss, sier Voldsund, som vil forlenge USA-oppholdet med en periode ved Neras Boston-kontor.

I tillegg til nye kunnskaper og erfaringer, gir USA-oppholdet et utvidet nettverk av nyttige kontakter.

Tre kandidater har valgt å hoppe av MTM etter det første året.

– Vi er fornøyd med at såpass få har benyttet denne muligheten, sier programkoordinator Ingar Tyssen ved NTNU.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.