OLJE OG GASS

Roser norsk innsats i Mexicogolfen

OPPFORDRER: ¿ Det viktige nå er å lage bedre systemer slik at vi unngår en ny katastrofe, og der har norske selskaper mye å bidra med, sier Solheim.
OPPFORDRER: ¿ Det viktige nå er å lage bedre systemer slik at vi unngår en ny katastrofe, og der har norske selskaper mye å bidra med, sier Solheim. Bilde: Leif Hamnes
17. aug. 2010 - 10:00

Erik Solheim roser norske selskapers innsats i arbeidet med å stanse oljeutslippet i Mexicogolfen og mener norske systemer kan bidra til å hindre en ny katastrofe.

Bedre systemer

Mandag møtte miljø- og utviklingsministeren de norske oljeselskapene i Houston.

– Norske selskaper har på ulike vis bidratt med teknologi for å stoppe utslippet. Dette er et område Norge har lang erfaring med. Det viktige nå er å lage bedre systemer slik at vi unngår en ny katastrofe, og der har norske selskaper mye å bidra med, sier Solheim til NTB.

Imponert over BP

Han forteller at de norske selskapene ikke hadde noe å utsette på oljeselskapet BPs arbeid med å stanse lekkasjen.

– De norske selskapene var imponert over det BP har gjort og mener ingen kunne gjort det bedre. BP har bygget opp en gigantisk organisasjon som er ufattelig imponerende og som det er mye å lære av. Men selve ulykken kom som julekvelden på kjerringa for BP og det amerikanske systemet, og planleggingen i forkant har vært under enhver kritikk, sier Solheim.

Takknemlig

Solheim diskuterte også situasjonen med BP mandag, og han sier oljeselskapet er takknemlig for den norske innsatsen.

Tirsdag drar Solheim til New Orleans der han blant annet skal fly over stedet der oljeplattformen Deepwater Horizon sank og se på de enorme skadene langs kysten.

Etter USA-besøket reiser Solheim til Uruguay, Paraguay, Bolivia og Venezuela. (©NTB)

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.