OLJE OG GASS

Rosenberg kjøper ingeniører

Tore Stensvold
1. feb. 2012 - 09:15

Offshoreverftet i Bergen Group styrker ingeniørkapasiteten ved å kjøpe 60 prosent av aksjene i Origo Process i Stavanger.

Origo Process ble etablert for 10 år siden og har en rekke oljeselskaper på kundelisten.

Ingeniørjakt

– Bergen Group Rosenberg har i lengre tid arbeidet målrettet med å videreutvikle og øke selskapets ingeniørkapasitet. Kjøpet av aksjemajoriteten i Origo Process AS er et av tiltakene som bidrar til å forsterke den veksten vi nå er inne i, sier adm.dir. Kristin Færøvik i Bergen Group Rosenberg i en pressemelding.

Bergen Group vil videreutvikle Origo Process AS som et selvstendig selskap og prosesshus – med gode operasjonelle bånd til Bergen Group sin sterke ingeniøravdeling.

Veksthormoner

Daglig leder Hans Jacob Melhus i Origo Process AS, er fornøyd med å få Bergen Group Rosenberg inn som hovedeier i selskapet.

– Våre vekstambisjoner blir nå forsterket gjennom det nye eierskapet. Bergen Group Rosenberg gir oss en langsiktig trygghet til å videreutvikle selskapet, sier Melhus.

Moderne kontorbygg

Bergen Group Rosenberg har 600 ansatte, inkludert et prosjekteringsmiljø på over 250 personer.

Selskapet holder til i Stavanger og flytter snart inn i et nytt kontor- og administrasjonsbygg. Verftet var tidligere en del av gamle Kværner.

Leder og eier

Origo Process har ifølge Brønnøysundregistrene 11 ansatte, i hovedsak prosessingeniører samt støtte av ingeniørdisiplinene mekanisk, rør og layout. Origo Process omsatte i 2010 for 11 millioner kroner og er datterselskap til Melhus Holding, eid av Hans Jacob Melhus.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.