LUFTFART

Romskrot traff hus i Florida

Det var skrot fra Den internasjonale romstasjonen (ISS) som traff et hus i byen Naples i den amerikanske delstaten Florida, bekrefter Nasa.

Dette udaterte bildet fra NASA viser biten som skal stamme fra den internasjonale romstasjonen og traff et hus i Florida i mars.
Dette udaterte bildet fra NASA viser biten som skal stamme fra den internasjonale romstasjonen og traff et hus i Florida i mars. Foto: AP / NTB
16. apr. 2024 - 08:32

Et sylinderformet objekt suste ned fra himmelen og gjennom taket på huset til amerikaneren Alejandro Otero. Utenom materielle skader på huset ble ingen skadd.

Ifølge Nasa var det en metallbit fra ISS som traff Oteros hjem 8. mars i år. Metallbiten var en støtte som ble brukt til å montere gamle batterier på en lastpall for avhending.

Pallen ble kastet fra romstasjonen i 2021, og lasten var forventet å brenne helt opp da den traff jordens atmosfære, men ett stykke overlevde.

– Jeg skalv. Jeg kunne ikke tro det. Hva er sjansen for at noe lander i mitt hus med slik kraft og gjør så mye skade, sier Otero.

Metallbiten veide 700 gram og var 10 centimeter høy og om lag 4 centimeter bred. Biten laget et hull i taket på huset til Otero og rev opp deler av gulvet.

 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.