ARKIVNYHETER

Romsensorer i bilmotor

Norske Presens AS vurderer bilmotormarkedet som et interessant område for sine sensorer. Utgangspunktet er produkter som utvikles for europeisk romvirksomhet.

- Vår nylig inngåtte kontrakt med European Space Agency for utvikling av trykk- og temperatursensorer for romfartsanvendelser var en viktig døråpner for oss mot andre områder, deriblant bilindustrien,sier salgsdirektør Stefan Werner hos Presens.

Han mener at selskapets sensorteknologi egner seg godt i forbrenningsmotorer.

- Vi vet blant annet at Daimler-Chrysler arbeider med et prosjekt for fremtidens dieselmotorer der man snakker om direkte innsprøytning med trykk helt opp mot 2500 bar, sier Werner .

Dette gir bedre motorkontroll, bedre forbrenning i motoren, lavere drivstofforbruk og lavere utslipp av miljøskadelige avgasser og partikler.

- I tillegg til at de tåler høye trykk, er også våre sensorer svært nøyaktige. Det gir motorprodusentene bedre mulighet til å styre og kontrollere motorene. Vi kan for eksempel også måle temperaturen på drivstoffet. Dette gir ytterligere en styringsparameter som kan utnyttes til bedre forbrenning og lavere utslipp, sier Werner.

Han presiserer imidlertid at det foreløpig for tidlig å snakke om eventuelle kontrakter på dette området.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.