INDUSTRI

Romfarere landet på jorden etter et halvt år ute

204 dager på den Internasjonale romstatsjonen.

Etter 204 dager på Den internasjonale romstasjonen landetaustronautene Anne McCLain fra USA og canadiske David Saint-Jacques, samt den russiske kosmonauten Oleg Kononenko trygt på jorden tirsdag morgen.
Etter 204 dager på Den internasjonale romstasjonen landetaustronautene Anne McCLain fra USA og canadiske David Saint-Jacques, samt den russiske kosmonauten Oleg Kononenko trygt på jorden tirsdag morgen. Foto: REUTERS/NASA/NTB scanpix
25. juni 2019 - 07:19

Etter 204 dager i verdensrommet landet ekspedisjonen med to astronauter og en kosmonaut vellykket på jorden tirsdag morgen.

Den russiske Sojuz-raketten landet vellykket i Kasakhstan klokken 8.47, lokal tid.

De tre romfarerne om bord, astronautene Anne McCLain fra USA og canadiske David Saint-Jacques, samt den russiske kosmonauten Oleg Kononenko hadde da tilbrakt 204 dager i verdensrommet på den Internasjonale romstasjonen.

De tre reiste fra jorden 3. desember i fjor for å avløse den amerikanske astronauten Serena Aunon-Chancellor, den russiske kosmonauten Sergej Prokopjev og den tyske astronauten Alexander Gest. Det nye mannskapet tilbrakte julen på romstasjonen som for tiden bare betjenes av de russiske Sojuz-rakettene.

I mars fikk de tre også selskap av den russiske kosmonauten Aleksej Ovtsjinin og de to amerikanske astronautene Nick Hague og Christina Hammock Koch. Disse er igjen på romstasjonen.

Oppskytningen av Chang’e-6 skjedde 3. mai i år. Nå har sonden landet på månen.
Les også

Kinesisk romsonde har landet på månens «bakside»

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.