INDUSTRI

Romfarere landet på jorden etter et halvt år ute

204 dager på den Internasjonale romstatsjonen.

Etter 204 dager på Den internasjonale romstasjonen landetaustronautene Anne McCLain fra USA og canadiske David Saint-Jacques, samt den russiske kosmonauten Oleg Kononenko trygt på jorden tirsdag morgen.
Etter 204 dager på Den internasjonale romstasjonen landetaustronautene Anne McCLain fra USA og canadiske David Saint-Jacques, samt den russiske kosmonauten Oleg Kononenko trygt på jorden tirsdag morgen. Foto: REUTERS/NASA/NTB scanpix
25. juni 2019 - 07:19

Etter 204 dager i verdensrommet landet ekspedisjonen med to astronauter og en kosmonaut vellykket på jorden tirsdag morgen.

Den russiske Sojuz-raketten landet vellykket i Kasakhstan klokken 8.47, lokal tid.

De tre romfarerne om bord, astronautene Anne McCLain fra USA og canadiske David Saint-Jacques, samt den russiske kosmonauten Oleg Kononenko hadde da tilbrakt 204 dager i verdensrommet på den Internasjonale romstasjonen.

De tre reiste fra jorden 3. desember i fjor for å avløse den amerikanske astronauten Serena Aunon-Chancellor, den russiske kosmonauten Sergej Prokopjev og den tyske astronauten Alexander Gest. Det nye mannskapet tilbrakte julen på romstasjonen som for tiden bare betjenes av de russiske Sojuz-rakettene.

I mars fikk de tre også selskap av den russiske kosmonauten Aleksej Ovtsjinin og de to amerikanske astronautene Nick Hague og Christina Hammock Koch. Disse er igjen på romstasjonen.

Les også

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.