OLJE OG GASS

Røkke-selskap kvitter seg med 200-300 ansatte i Norge

– En naturlig justering.

Kjell Inge Røkke, her under feiringen av den amerikanske nasjonaldagen i 2012, kontrollerer oljeserviceselskapet MHWirth.
Kjell Inge Røkke, her under feiringen av den amerikanske nasjonaldagen i 2012, kontrollerer oljeserviceselskapet MHWirth. Bilde: Lise Åserud/NTB scanpix
10. feb. 2015 - 10:50

MHWirth merker at oljebransjen preges av lave oljepriser og reduserer bemanningen med 500-750 personer globalt. Til E24 opplyser administrerende direktør Roy A. Dyrset at 200-300 av disse jobber i Norge.

– Naturlig justering

– Det er en naturlig justering ut fra markedssituasjonen og omorganisering i selskapet, sier direktøren.

Kostnadene til selskapet skal kuttes med 500 til 600 millioner kroner gjennom nedbemanningen.

MHWirth er det største selskapet i Akastor, som ble skilt ut fra Aker Solutions i fjor. Akastor presenterte kvartalstall og årsresultat tirsdag og kunne rapportere om et underskudd før skatt på 498 millioner kroner i fjorårets tre siste måneder. Tilsvarende tall for den samme virksomheten i 2013 var 116 millioner kroner i pluss. Samtidig økte omsetningen noe og endte på 5,3 milliarder kroner.

– Akseptable resultater

– Vi er i gang med en systematisk prosess for fortsatt å forbedre hvert enkelt selskaps prestasjon og resultat. Vår portefølje av selskaper leverer akseptable resultater i fjerde kvartal, til tros for de krevende markedene de er i, sier konsernsjef Frank O. Reite i Akastor i en kommentar.

Akastor startet dagen på Oslo Børs med en svak oppgang, og aksjen ble ved 10.30-tiden omsatt for 19,37 kroner – opp 0,4 prosent fra mandagens sluttkurs. Hittil i år har selskapets verdi falt med drøyt 10 prosent.

Les også:

Statoil varsler nye milliardkutt

Odfjell kutter 85 jobber i Bergen

Subsea 7 kutter nesten 150 ansatte  

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.