OLJE OG GASS

Røkke-selskap i minus

SAMMENKOBLING: Her er et bilde fra sammenkoblingen av dekk ogskrog. Dekket på ca. 11 000 tonn er løftet 34 meter til værs  og skroget til Aker Barents er på vei inn i dokken. FOTO: AKER SOLUTIONS
SAMMENKOBLING: Her er et bilde fra sammenkoblingen av dekk ogskrog. Dekket på ca. 11 000 tonn er løftet 34 meter til værs og skroget til Aker Barents er på vei inn i dokken. FOTO: AKER SOLUTIONS Bilde: AKER SOLUTIONS
Trond Gram
7. mai 2009 - 10:29

Aker Drilling melder at selskapet er i rute med å forberede borestart i de tre første brønnene med riggen Aker Barents, som skal i arbeid for det franske energiselskapet GdF Suez.

Aker Barents har vært en av to problemrigger for Aker Solutions, som gikk på en kostnadssmell i forbindelse med byggingen av den og «søsterriggen» Aker Spitsbergen.

Forsinket på grunn av feil

Riggene ble forsinket på grunn av feil i hydraulikksystemet, men arbeidet med å reparere feilene har gått raskere enn ventet og riggen ventes nå å være i arbeid før sommeren.

– Hele organisasjonen ser frem til å starte jakten på mer olje og gass med verdens største og mest avanserte rigg, sier konsernsjef Bård Johansen i Aker Exploration i en melding.

Andre brønn med deltagelse fra Aker Exploration starter i slutten av mai 2009. Den finner sted på PL 304, hvor Lundin er operatør og skal benytte boreriggen Songa Dee.

Aker Barents er ventet levert i slutten av juni 2009.

Tjener ikke penger

Selskapet tjener ikke penger, og resultatet etter skatt var 47,7 millioner kroner i første kvartal 2009, mot minus 42,1 millioner kroner i samme periode i 2008.

Men konsernsjef Bård Johansen forsikrer at Aker Exploration er godt finansiert, med 305 millioner i kontanter og en kredittfasilitet på 1,8 milliarder kroner ved utgangen av mars 2009.

I 20. runde-tildelingen som ble offentliggjort 30. April 2009, ble Aker Exploration tildelt deltakelse i fire lisenser, en i Barentshavet, og tre i Norskehavet, med andeler på mellom 20 og 30 prosent.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.