OLJE OG GASS

Røkke-kontrakt til 6,5 milliarder i India

KNOPP: Aker Floating Production er spunnet ut av Aker Kværner-systemet. Nå er det både et selskap og et produkt. Slikt skal det bli mer av med Aker Innovation.
KNOPP: Aker Floating Production er spunnet ut av Aker Kværner-systemet. Nå er det både et selskap og et produkt. Slikt skal det bli mer av med Aker Innovation. Bilde: AFP

Når kontrakten inngås er dette den første kontrakt for å bygge ut og produsere et olje og gassfelt for Aker Floating Production. Selskapet har tidligere en kontrakt for et lagerskip.

Omfattende

Etter hva TU erfarer er det det indiske selskapet Reliance Industries som er oppdragsgiver.

Kontrakten omfatter bruk av en Aker Smart 1 flytende produksjons- og lagerskip (FPSO), fullt undervanns produksjonsanlegg fra Aker Kværner og installasjon av FPSO og undervannsutrustning på feltet.

Denne delen leveres av Aker Marine Contractors.

Fra Norge og Malaysia

Undervannsutrustningen skal installeres på havdyp mellom 1100 og 1400 meter. Utstyret skal delvis produseres i Norge, delvis i den nye fabrikken i Malaysia. Fra undervannsbrønnene og opp til FPSO-en skal det trekkes fleksible stigerør og styrekabler til en dreieskive. Denne skal leveres fra APL i Arendal.

Produksjonskapasiteten er på 60.000 fat olje om dagen og det skal installeres gassbehandlingsustyr og kompressor for å kunne behandle inntil tre milloner SM3 gass daglig. Gassen skal reinjeseres.

Stram tidsplan

Intensjonen fra indierne er å bruke produsjonsystemene i fem til ti år. Kontrakten innholder opsjoner for indierne til å kjøpe installasjonene på gitte tidspunkter i avtaleperioden.

- Vi har en stram tidsplan. Første olje skal produseres allerede 15. februar 2008, forteller markedsdirektør Mikkel Martens.

Les mer om:
Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.