Røkke holder i Kværner-rattet

Røkke holder i Kværner-rattet
TAR STYRINGEN: Kjell Inge Røkke vil selv sitte ved styrerattet når det nye Kværner kommer på børs 8. juli. Bilde: Solum, Stian Lysberg

Styret består av fem aksjonærvalgte medlemmer og tre ansatterepresentanter. Andre aksjonærvalgte styremedlemmer blir Tore Torvund, kjent fra blant annet Hydro og Statoil, nå i REC, Bruno Weymuller som tidligere har vært strategidirektør i franske Total, Lone Fønss Schrøder, Vibeke Hammer Madsen, direktør i HSH (Handels og servicenæringens hovedorganisasjon).

De ansatte er representert ved Rune Rafdal, som er klubbformann ved Kværner Stord, Ståle Knoff Johansen, klubbformann ved Kværner Verdal, og Bernt Harald Kilnes som er valgt som representert for ingeniør og kontorpersonalet i Kværner.

Den nytilsatte konsernsjefen Jan Arve Haugen sier i en pressemelding at det nye styret har bred industriell og internasjonal kompetanse som er viktig for framtiden til Kværner. Han er også fornøyd ved at flere av styremedlemmene har erfaring fra styret i Aker Solutions og bidrar til en kontinuitet og verdifull erfaring for videreutviklingen av Kværner.

Selskapet vil noteres på Oslo Børs 8. juli

Les mer om: