Rogalandsentreprenører permitterer flere hundre ansatte

Store entreprenørselskaper må nå sloss om småjobbene på Sørvestlandet.

Flere hundre ansatte er permittert hos de største entreprenørbedriftene i Rogaland.
Flere hundre ansatte er permittert hos de største entreprenørbedriftene i Rogaland. Foto: Colourbox
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
3. des. 2018 - 09:42

- Vi klorer ut øynene på hverandre for å få prosjekter verdt 12 millioner. Det er akkurat som å sove utenfor kjøpesenteret før Black Friday for å få den billigste jakken, sier Ole Bjelland, daglig leder i Bjelland AS til Stavanger Aftenblad.

Risa, Stangeland Maskin, Velde, Bjelland, Rygg Maskin og Nordbø Maskin har alle sendt ut permitteringsvarsler til totalt flere hundre ansatte. Til tross for at prosjekter som Ryfast, Rogfast, det nye sykehuset, bussveien, sykkelstamveien og flere prosjekter langs E39 enten er i gang eller er i planleggingsfasen, sitter entreprenørene med så lite å gjøre at hundrevis av arbeidere ikke vet om de har arbeid på nyåret.

- Å sende ut permitteringsvarsel nå like før jul er det verste vi gjør. Det er ekstremt vanskelig for familiene som blir rammet, sier en tynget Bjelland.

- Dette er dramatisk. Det føles et nederlag for bedriften når vi har investert for fremtiden, for så å bli sittende uten arbeid. Vi håper at vi har prosjekter når sommeren kommer, ellers må vi begynne å si opp folk, sier administrerende direktør Trond Viding Tvedt i Risa AS.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.