Rogaland og Vest-Agder vil ikke gi garantier til ny E39: – Urimelig, mener Ketil Solvik-Olsen

Fylkeskommuene har fått nok.

Ketil Solvik-Olsen synes kritikken fra fylkeskommunene er urimelig.
Ketil Solvik-Olsen synes kritikken fra fylkeskommunene er urimelig. Foto: Ørn E. Borgen/NTB scanpix
22. aug. 2018 - 15:45

Både Rogaland og Vest-Agder truer med å si nei til garantiene som skal til for å få bygd E39 Lyngdal-Ålgård, skriver Fædrelandsvennen

For at veien - med en prislapp på 30 milliardet - skal bli en realitet, må fylkeskommunene stille garanti for midlene som skal hentes inn med bompenger. 

Dette er det lite stemning for, ifølge fylkesvaraordfører Marianne Chesak (Ap) i Rogaland og Terje Damman (H), som er fylkesordfører i Vest-Agder.

Sistnevnte har skrevet et brev til samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen. der han påpeker at fylkeskommunen alleredew har stilt garantier for 11,5 milliarder kroner for E39, og at det frister lite med ytterligere garantier. Han er redd for at de høye lånene kan gå utover fylkeskommunens kjerneoppgaver. 

Direktør for samfunnskontakt i Nye Veier, Finn Aasmund Hobbesland understreker overfor avisen at man er avhengig av finansiering for å komme i gang med byggingen, og at det finnes en løsning slik at de kan fremme en bompengeproposisjon. Videre sier han at man antar at det finnes en løsning.  

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen synes kritikken er urimelig, men sier at han ikke er motvillig til å ta en ny runde om hvem som skal garantere for veiprosjektene.

Les mer hos Fædrelandsvennen

LES OGSÅ: Går inn for fire felts motorvei fra Kristiansand til Stavanger

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.