Rødt farevarsel for flom i deler av Drammensvassdraget

Meteorologene har sendt ut rødt farevarsel for flom i deler av Drammensvassdraget. Drammen kommune har satt krisestab.

Farevarselet for Randsjorden, Sperillen og Tyrifjorden er oppgradert til rødt.
Farevarselet for Randsjorden, Sperillen og Tyrifjorden er oppgradert til rødt. Foto: NTB
27. aug. 2023 - 16:42

Farevarselet for Randsjorden, Sperillen og Tyrifjorden er oppgradert til rødt.

Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) advarer om at konsekvensene kan bli omfattende oversvømmelser, erosjonsskader og flomskader på bebyggelse og infrastruktur.

– Hold deg unna elver og bekker med stor vannføring. Hold deg oppdatert om situasjonen. Beredskapsmyndigheter må være forberedt på at også bebyggelse og infrastruktur for øvrig kan bli utsatt for alvorlige hendelser, heter det fra NVE.

Farevarselet gjelder fram til tirsdag morgen.

– Stor usikkerhet

Drammen kommune frykter at situasjonen kan bli verre enn etter ekstremværet Hans. Kommunen har satt krisestab. Det har også Nesbyen gjort etter enda en flom søndag.

– Det er stor usikkerhet i prognosene, men vannstanden ved Mjøndalen bru blir sannsynligvis høyere enn den var etter ekstremværet Hans tidligere i august, skriver kommunen i en pressemelding.

Advarer mot å undervurdere faren

Ordfører Monica Myrvold Berg sier situasjonen er veldig krevende og at det er viktig at alle forstår alvoret når det er snakk om så store vannmengder.

– Det er viktig at ingen undervurderer flomfaren og gjør det de kan for å sikre egne verdier og seg selv. Forhåpentligvis vil flomvernet kommunen har satt ut, fungere godt også denne gangen. Men vi kan ikke se bort fra at vannmassene stiger over det nivået som flomvernet er i stand til å håndtere, sier Berg.

Oppdatert mandag morgen med kommentar fra ordføreren og pressemelding fra Drammen kommune.

To Sikorsky S-92 helikoptre fra det andre store helikopterselskapet Bristow. Både Bristow og CHC bruker denne typen til å fly offshore.
Les også

Offshore-helikoptre blir satt på bakken – kan påvirke aktivitet på sokkelen

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.