Rød asfalt gir tryggere sykling gjennom Porsgrunn sentrum

Porsgrunn sentrum har fått et ansiktsløft – og blitt en tryggere by å ferdes i for syklistene med 1,7 kilometer rød sykkelasfalt.

Satsingen på røde sykkelfelt vil fortsette også i fremtiden.
Satsingen på røde sykkelfelt vil fortsette også i fremtiden. Foto: Hanna Hekkelstrand, Vesfold og Telemark fylkeskommune
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
5. okt. 2021 - 13:37

I løpet av høsten skal strekningen Kirkebakken – Sverresgate – Hovenggata stå ferdig med splitter nye, røde sykkelfelt. Strekningen er på totalt 1,7 kilometer, og er en viktig ferdselsåre gjennom Porsgrunn sentrum. Også Aalsgate fra sykehuset og ned mot Sverresgate får etablert røde sykkelfelt.

Prosjektet er et samarbeid mellom Porsgrunn kommune og Bypakke Grenland som et ledd i den overordnede sykkelstrategien i Grenland, der målet er å få på plass en hovedrute for syklister.

Sverresgate i Porsgrunn har fått nytt rødt sykkelfelt og oppgradert busstopp. <i>Foto:  Hanna Hekkelstrand, Vesfold og Telemark fylkeskommune</i>
Sverresgate i Porsgrunn har fått nytt rødt sykkelfelt og oppgradert busstopp. Foto:  Hanna Hekkelstrand, Vesfold og Telemark fylkeskommune

Blir tryggere

Rød asfalt i sykkelfeltet er et trafikksikkerhetstiltak, som skal bidra til å gjøre syklistene mer synlige. De røde feltene skaper et skille mellom kjørefeltene for bilister og syklister, og bidrar dermed til at sykkelfeltet blir tryggere.

Satsingen på røde sykkelfelt vil fortsette også i fremtiden, forteller Vestfold og Telemark fylkeskommune i en melding. Målet er å forlenge sykkelfeltene med armer ut fra hovedrutene. Dette vil for eksempel bli gjort på Vestsiden, der sykkelfeltet vil fortsette fra Moldhaugveien og videre opp Kirkegata.

Rødasfalt for motstrøms trafikk

Fra tidligere har det blitt lagt rød asfalt på store deler av Vestsiden, det vil si: Fra Moldhaugvegen ned til Linaaes gate, og hele Linaaes gate som går sør fra Vabakken rundkjøringen og over Porsgrunnsbrua. I nedre del av Storgata er det eget sykkelfelt med rødasfalt for motstrøms trafikk.

I tillegg er det sykkelveg med fortau lang Kulltangvegen som går langs Down Town og langs ved Sundjordkanalen, men uten rød asfalt.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.