ASFALT

Rød asfalt for en grønnere by

Rød asfalt legges i hele Oslo som en del av en omfattende sykkelsatsing i hovedstaden, for at Oslo skal bli en sykkel-by for alle.

Redaksjonen Våre Veger
11. nov. 2016 - 09:11

Bymiljøetaten i oslo kommune reasfalterer veger og fortau i hovedstaden for millioner av kroner hvert år gjennom kontrakten som omtales som Asfaltplan. I år ble kontrakten tildelt Vaktmesterkompaniet AS, og nytt i årets asfaltplan har vært innslaget av rød asfalt i sykkelvegene.

Kontrakten er ikke ukjent for Vaktmesterkompaniet som var leverandør til Bymiljøetaten i 2013, men innslaget av rød asfalt i årets kontrakt har gitt avdelingen for Anlegg og asfaltering en ny utfordring denne sesongen!

Etter noen år med innstramming av kommunens budsjett for reasfaltering av veger og gang – og sykkelveger i Oslo, var det i år bevilget mer penger enn på lenge for reasfaltering av hovedstadens vegnett. Både bilister, syklister og fotgjengere har fått gleden av nye asfaltdekker rundt om i byen.

 

Sykkelvegene får rød asfalt

Tidligere ble sykkeltraséene i Oslo merket med maling, men etter en vurdering i etaten har de kommet frem til å benytte rød asfalt – slik som både Bergen og Trondheim har gjort det.

Rød asfalt har ifølge Bymiljøetaten lenger holdbarhet og mindre vedlikeholdsbehov, og produktet ble første gang tatt inn i kontrakten i 2015.

Strekningene som skal asfalteres med rød asfalt bestemmes av Sykkelprosjektet i Oslo. Her planlegges og prosjekteres de ulike strekningene, før det sendes over til Bymiljøetaten for gjennomføring. Planene fra Sykkelprosjektet innlemmes i det ordinære arbeidet med reasfaltering i Oslo.

 

Kortreist asfalt

Frem til i år har ikke rød asfalt vært tilgjengelig hos lokale leverandører i Østlandsområdet. Den røde asfalten har kun vært å få tak i fra asfaltverk i Larvik.

I forkant av årets anleggsesong ble det klart at Feiring Asfalt ville produsere rød asfalt.

Vaktmesterkopaniet er inne i de siste månedene av årets Asfaltplan, og så langt er det lagt svimlende 25.000 tonn asfalt totalt. 5 720 tonn er lagt i røde sykkelstier rundt om i byen. Det er blitt reasfaltert strekninger i 70 gater, men enda er de ikke helt i mål.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.