PRODUKSJON

Robotisert trillebår

Horten-bedriften Techni AS ga de fem ingeniørstudentene Birger Nilsen, Belma Begic-Jahic, Bente Heggland, Kim Odden og Erik Bjerke ved Høgskolen i Buskerud dette oppdraget i fjor høst.

I tett samarbeid med oppdragsgiver har de utviklet komponenter til en gartnertralle som må være rene ønskedrømmen for slitne trillebårbrukere. Tralla skal tåle 300 kg last i tillegg til sin egen. Den holder normal gangfart, styres med fjernkontroll og lastehøyden skal være lav.

Hovedoppgaven for studentene har vært å finne egnede motorer, gir og batterier samt å designe kontroller, kontrollpanel, strømkrets, distribusjonspanel med brukere, motordrift, turtallsregulering, motorbrems og ladefunksjon. Det vesentligste av studentens arbeid gikk på å utvikle en radiostyrt likestrøms motorkontrollenhet som kan anvendes på flere områder.

Om studentenes utviklingsarbeid blir å se som selvdrevne gartnertraller i grøntanlegg i årene som kommer, vil avhenge av interessenter og pris på komponentene som skal i gartnertralla.

- Vi var så fornøyd med oppgaven at en av studentene nå har fått jobb hos oss, forteller Dag Almar Hansen i Techni.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.