INDUSTRI

Robot skal rydde og vaske kantina på egen hånd – kan brukes til mye mer

En ny ‘Facility Cobot’ skal selv kunne kjøre rundt og rydde og rengjøre bord i kantiner for å avlaste rengjøringspersonalet.

En av de største utfordringene i prosjektet vil være å utvikle programvare for bildegjenkjenning for både roboten og Ubiqisenses sensorer, slik at systemet kan identifisere de forskjellige objektene som kan ligge igjen på bordene i en kantine.
En av de største utfordringene i prosjektet vil være å utvikle programvare for bildegjenkjenning for både roboten og Ubiqisenses sensorer, slik at systemet kan identifisere de forskjellige objektene som kan ligge igjen på bordene i en kantine. Foto: Racility Cobot
Ulrik Andersen ing.dk
10. mars 2021 - 16:01

Rengjøring i landets kantiner er, når ikke korona holder mange på hjemmekontorene, en stor oppgave for kantine- og rengjøringspersonalet. Men i løpet av få år kan personalet få hjelp fra en robot som kan fjerne servietter, flasker og aviser og alt det som er igjen på bordene, og deretter vaske bort flekker.

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.