IKT

Robot på fire

26. jan. 2001 - 07:30

Nå er det mulig å kjøpe Aibo - verdens mest avanserte personlige robot. For nærmere 14.000 kroner pluss frakt, toll og moms, kan du gå til anskaffelse av denne firbente "hunden" fra Sony.

Tyve små motorer sørger for "naturlige" bevegelser av bein, hale, ører, hode, hals og kjeve. En 32-bits risc-prosessor og 32 MB hukommelse sørger for de enkle hjernefunksjonene. I øynene sitter to små kameraer, den har mikrofoner i ørene, trykkfølsomme sensorer i føttene og et gyroskop som sørger for balansen. Og dessuten en syntetisk stemme som kan synge tema fra Star Wars og andre kjente melodier i tillegg til små bjeff.

Produsenten Sony forteller at Aibo står for Artificial Intelligence Robot, men navnet betyr også "kompis" på japansk. Med ekstremt god innlevelsevne kan den kanskje føles som en, når den setter seg i et av sine seks humør-moduser, eller går i gang med et av sine godt innlærte triks. Den største suksessen å langt har vært å leke med en liten ball.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.