PRODUKSJON

Robot flytter til Kina

Ole K. Helgesen
16. des. 2005 - 12:17

Robotfabrikken på Bryne har de siste årene opplevd en sterk ordreøkning. Og 2005 blir et nytt rekordår.

Aldri før har fabrikken mottatt så mange bestillinger på lakkeringsroboter.

Kinesre på lur

Men ifølge selskapet er det internasjonale markedet preget av hard konkurranse og fallende priser. Derfor må det gjennomføres omstillinger.

Ordreinngangen er god, og produktene er etterspurte i markedet.

- Likevel er vi nødt til å bedre konkurranseevnen vår. De planlagte omstillingene er en forutsetning for videre drift på Bryne. Det er avgjørende for oss å kunne utnytte de muligheter som ligger i ABBs globale nettverk på innkjøpssiden. Samtidig konsentrerer vi oss om det vi skal være best på, som er fullt integrerte roboter for lakkeringsløsninger, sierTormod Gunleiksrud, fabrikksjef og direktør i ABB.

Flyttes til Kina

Deler av sammenstillingen vil bli utført ved ABBs fabrikk i Kina. De ferdig sammensatte komponentene blir transportert fra Kina til fabrikken på Bryne for å inngå i den ferdige roboten.

– Vi har snudd mange steiner for å finne løsninger på utfordringene og bedre vår konkurransekraft. Det er en tung konklusjon vi har kommet til, men vi mener tiltakene er nødvendige for å opprettholde konkurranseevnen og videre drift ved fabrikken på Bryne, sier Gunleiksrud.

Ansatte informert

De ansatte ved fabrikken ble orientert om planene i et allmøte forrige uke.

De foreslåtte omstillingene skal være gjennomført innen utgangen av tredje kvartal 2006. Totalt vil 52 av 212 fast ansatte samt 15-20 innleide bli berørt av endringene. Dette omfatter både stillinger i produksjonen og administrative funksjoner.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.