NYHETER_BYGG

Rivstart for ny kjede

19. sep. 2000 - 16:53

Under lanseringen slår de på stortromma: Med 1200 kvadratmeter har selskapet messens desidert største stand.

Kjeden består av profesjonelle industriforhandlere som selger verktøy og maskiner til bygg og anlegg, håndverkere, industri, offshore og offentlig forvaltning. Forhandlerne finnes fra Mandal i sør til Alta i nord.

Medlemmene omsetter industrivarer for 1,4 milliarder kroner i året. Målet er å ha 50 medlemmer totalt. Tilveksten kommer nå stort sett fra nyetablerte bedrifter. I ryggen har firmaet det svenske handelskonsernet Bergmann & Beving.

–Det som skiller oss fra konkurrentene er at vi har få leverandører med et bredt produktspekter som dekker hele vårt behov Disse er Bosch, Bufab, Esseve, Luna og Skydda, fortalte daglig leder i Tools, Bjørn Oddvar Andresen, til tekblad.no.

Tool AS består i dag kun av tre ansatte. Andresen mener at marginene i bransjen er så lave at det ikke er ansvarlig å ha flere enn fire personer ansatt.

Lavere kostnader

Selskapet har jobbet med å redusere innkjøps- og lagerkostnadene i alle ledd i verdikjeden. For å få ned transaksjonskostnadene har Tools utviklet et Internett-basert informasjons- og bestillingssystem. Visjonen er å forenkle hverdagen for alle som arbeider innen virksomheter som har behov for industrivarer som verktøy og forbruksmateriell.

Som et ledd i den storstilte lanseringen auksjonerer medlemsbedriftene bort varer verdt 400.000 kroner på Den Tekniske messen. Inntektene går til kreftrammede barn og ungdom på Radiumhospitalet.

– Vi håper å få inn 100.000 kroner, sier Andrsen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.