ARBEIDSLIV

Risikabelt kostnadskutt

Hild Lamvik
3. mai 2002 - 07:15

Rekruttering av nye medarbeidere er en kostbar affære. Tre av fem personalledere og -konsulenter opplever press for å kutte disse kostnadene, og hardest presset er de største selskapene. Få har imidlertid satt seg klare mål for hvordan de skal få ned rekrutteringskostnadene, mange mangler oversikt over faktiske rekrutteringskostnader og de oppgir at kostnadene har økt de siste par årene. Kostnadspresset går i verste fall utover kvaliteten på rekrutteringen.

Dette går frem av en undersøkelse utført av Benchmark Research. Undersøkelsen bygger på intervjuer med 300 britiske personalledere og -konsulenter innen sektorene it/telekom, transport/logistikk, industri/engineering og medisin/farmasi. Enkelte sektorer oppgir at de bruker lengre tid på rekrutteringsprosessen enn før, og de har problemer med å finne folk med riktig teknisk kompetanse samt lojalitet til bedriften.

- Undersøkelsen bekrefter den erfaringen vi har fra markedet. Det gjøres dessverre mange feilansettelser og en rekke bedrifter synes at det er vanskelig å beregne totale rekrutteringskostnader, sier sivilingeniør Frank Amundlien i rekrutteringsselskapet Techpower Selection til Teknisk Ukeblad.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.