NYHETER

Risa utbedrer E 134

Risa skal utbedre 5,1 km av E 134 i Vinje kommune lengt vest i Telemark. Kontrakten som er verd 71,976 millioner kroner, blir underskrevet 17. oktober.

E 134 er så smal at bilen må legge seg helt ut mot kanten av asfalten for å slippe Google-bilen fram. Innen to år skal Risa ha gjort den bredere. (Foto: Google)
E 134 er så smal at bilen må legge seg helt ut mot kanten av asfalten for å slippe Google-bilen fram. Innen to år skal Risa ha gjort den bredere. (Foto: Google)
15. okt. 2012 - 13:48

Da anbudene ble åpnet, var avstanden mellom de to laveste på mer enn 10 prosent, så kontraktstildelingen kom ikke overraskende på noen.

Oppdraget gjelder utbedring  av E 134 mellom Grunge kirke og Velemoen. Dette er den første av to etapper på en 8,3 km lang strekning skal få høyst påkrevet utbedring. Vegstandarden varierer noe, men generelt er vegen for dårlig til å være utstyrt med europvegskilter.

Ny vegbredde blir 9,5 meter. Kjørebanen utgjør bare 6,5 meter, men skuldrene blir halvannen meter bredde for å gi myke trafikanter et godt tilbud. Vegvesenet mener at det ikke er trafikkgrunnlag for en separat gang/sykkelveg.

Det nye og bredere vegarealet skal være klart til bruk høsten 2014. I juni året etter må hele jobben være fullført. Anleggsarbeidet blir krevende på grunn av trafikkavviklingen. Vegen skal i hovedsak følge nåværende trasé. Trafikken er ikke den største - ÅDT ligger på 1 700 - men tungtrafikken utgjør 10 prosent.

Neste etappe går fra Grunge kirke til Grungedal. Når arbeidet kommer i gang her, er foreløpig uvisst. Ny E 134 mellom Velemoen og Grungedal ble opprinnelig planlagt utbygd som én strekning, men utbyggingen måtte deles opp på utilstrekkelige bevilgninger.

Reguleringsplan er vedtatt for hele strekningen, og prosjekteringen er fullført. Arbeidet kan igangsettes så snart pengene kommer. Vegvesenet håper det skjer tidsnok til at arbeidet med den andre etappen kan igangsettes når den første er ferdig.

 

 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.