NYHETER

Risa leder i Haugesund

Tre entreprenører fra Rogaland leder konkurransen om utvidelse av av fylkesveg 47 i Haugesund. Det laveste anbudet er på 19,848 millioner kroner. Det er gitt av Risa.

Denne vegen tar unna nesten 30 000 kjøretøyer i døgnet. Nå skal den dimensjoneres for oppgaven. Rabatten mellom feltene skal erstattes med en midtdeler i betong. (Foto: Google)
Denne vegen tar unna nesten 30 000 kjøretøyer i døgnet. Nå skal den dimensjoneres for oppgaven. Rabatten mellom feltene skal erstattes med en midtdeler i betong. (Foto: Google)
30. okt. 2014 - 11:10

Vassbakk & Stol ligger på andreplass med 20,602 mill. foran Bertelsen & Garpestad, som vil ha 21, 048 mill.

Ytterligere en entreprenør har meldt sin interesse. Det er Contexo, som vil ha 22,958 mill. for jobben.

Vegstrekningen som skal utvides, ligger mellom to rundkjøringer på Raglamyr hvor fylkesveg 47 møter E134.

Oppdraget gjelder utvidelse fra to til fire felt. Strekningen er ikke mer enn 80 meter lang, men oppdraget omfatter også utvidelse av begge rundkjøringene og justering av rampene inn mot en av dem. To gangkulverter må forlenges, og ledninger for VA og kraft skal flyttes og oppgraderes Langs sidene av vegen skal det bygges støttemurer i naturstein.

Innen utgangen av november neste år må jobben være fullført. Tilsynelatende en romslig anleggstid, men den som får jobben, kan ikke ta det med ro. Bortimot 30 000 kjøretøyer bruker strekningen daglig. Omkjøringsmulighetene er dårlige, så vegen må være åpen i hele tiden. Entreprenøren må selv velge hvordan trafikken skal avvikles.

Fylkesveg 47 er ikke en vanlig veg. Den består av armer i flere retninger. T-forbindelsen som ble åpnet i september i fjor, inngår i to av armene. Strekningen som skal få fire felt, ligger i forlengelsen av den vertikale delen av T´en.

Prosjekteringen er utfør av Sweco. Vegutvidelsen er et av mange delprosjekter i Haugalandspakken, som har en kostnadsramme på 2,7 milliarder kroner.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.