NYHETER

Risa lavest i Rennfast-tunnelene

Risa fra Nærbø leder kampen om en kontrakt i hjemfylket. Jærbuene vil ha 65,295 millioner kroner for å oppgradere Byfjord- og Mastrafjordtunnelen. Det er tre prosent mindre enn det nest laveste anbudet.

Risa har gitt det laveste anbudet på oppgradering av sikkerhetsutrustningen i den 5 875 meter lange Byfjordtunnelen (bildet) og den 4 424 meter lange Mastrafjordtunnelen. (Foto: Google)
Risa har gitt det laveste anbudet på oppgradering av sikkerhetsutrustningen i den 5 875 meter lange Byfjordtunnelen (bildet) og den 4 424 meter lange Mastrafjordtunnelen. (Foto: Google)
8. feb. 2013 - 15:14

Scanmatic ligger på andreplass med 67,334 mill. Like bak følger ONE Nordic Kraftmontasje som vil ha 68,123 mill.

Ytterligere to elektroentreprenører ga pris, men de ligger langt etter. Disse er OneCo (82,959 mill.) og Bravida (85,746 mill.).

De to tunnelene inngår i Rennesøys fastlandsforbindelse (Rennfast). De har en samlet lengde på 10,3 km. Som listen over anbyder forteller, gjelder oppgraderingen bare sikkerhetsutrustningen i denne omgangen.

Behovet for oppgradering skyldes ikke bare 20 års slitasje. Sikkerhetskravene er skjerpet siden tunnelene ble åpnet, og det er vanskelig å få tak i reservedeler til det gamle utstyret.

Nå skal det etableres nytt radarbasert overvåkingsystem. I den forbindelsen skal det monteres 22 radarer og 100 ITV overvåkingskameraer. Det skal også monteres nødbelysning i hengen og langsgående ledelys, og det blir nytt styringssystem med 17 PLS.

Hvis strømmen skulle falle ut blir reservestrøm sikret med 16 lavspentfordelinger med tilhørende UPS.

Avstanden mellom nødstasjonene blir redusert til 125 meter. I dag er det minst 250 meter.

Arbeidet må utføres mellom kl. 20 og kl. 6 av hensyn til trafikkavviklingen. På dagtid skal trafikken gå uhindret. Jobben må være fullført innen utgangen av året.

 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.