ARKIVNYHETER

Risa lavest blant høye anbud

Denne bilen har ikke forvillet seg inn på en krøttersti. Den kjører gjennom Giljajuvet på riksveg 45 - den viktigste forbindelsen mellom Rogaland og øvre Telemark. I framtida vil vegen gå gjennom en tunnel som får påhugg helt til venstre i bilde
Denne bilen har ikke forvillet seg inn på en krøttersti. Den kjører gjennom Giljajuvet på riksveg 45 - den viktigste forbindelsen mellom Rogaland og øvre Telemark. I framtida vil vegen gå gjennom en tunnel som får påhugg helt til venstre i bilde Bilde: Statens vegvesen
6. nov. 2007 - 09:15

Anbudskonkurransen ble dominert av lokale entreprenører. Nærmest Risa fra Nærbø ligger Bertelsen & Garpestad fra Egersund med 65,904 millioner. Den eneste riksentreprenøren som deltok, var som vanlig Mesta med et anbud på 74,197 millioner. Fjerde og siste anbyder er Kruse Smith Entreprenør, Stavanger med 83,392 millioner.

De to parsellene, som har lengder på 1 280 og 1 362 meter, ligger i Gjesdal kommune. Den korteste går gjennom Giljajuvet. I denne parsellen inngår en 350 meter lang tunnel.

Etter planen skal de være klare til bruk før påske i 2009, men prisene er så høye at Vegvesenet må i tenkeboksen før man kan ta et standpunkt til den videre behandlingen av saken. Parsellene inngår i en bompengefinansiert vegpakke og tåler derfor ikke store kostnadsoverskridelser.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.