NYHETER

Risa kan få oppdrag i Haugalandspakken

Risa fra Nærbø har tatt en klar ledelse i kampen om den andre kontrakten i Haugalandspakken. Anbudssummen på 44,111 millioner kroner gir et forsprang på vel tre millioner til nærmeste konkurrent. Dessverre for Vegvesenet er summen ca. 4 millioner kroner høyere enn byggherrekalkylen.

5. mars 2009 - 11:20

Vassbakk & Stol fra Kopervik ga det nest laveste anbudet. Det er på 47,423 millioner. Bortsett fra de to rogalandsfirmaene var det bare Mesta som viste interesse med et anbud på 48,435 millioner.

Haugalandet ligger mellom Boknafjord og Bømlafjord. Distriket omfatter kommuner både i Rogaland og Hordaland. Hvor grensene for Haugalandet trekkes, kan variere avhengig av sammenhengen, men når det gjelder vegpakken som er oppkalt etter distriktet er iallfall grensene klare. Den omfatter standardheving av E 134 og riksveg 47 i kommunene Bokn, Etne, Haugesund, Karmøy, Sveio, Tysvær og Vindafjord.

Entreprisen som nylig har vært ute på anbud, gjelder en 750 meter lang strekning på riksveg 47. Den går mellom Kringlehaug og Austrheimvegen på Kvala like utenfor Haugesund. Her skal forholdene legges til rette for en fire-feltsveg, men i første omgang blir bare tre av feltene gjort ferdige. På strekningen skal det etableres tre rundkjøringer og tre gang/sykkelvegunderganger. Den nye vegen skal gå like ved nåværende riksveg 47, men helt utenom traséen til denne.

Hauglandspakken finansieres med bompenger og statlige midler. Det første prosjektet i pakken var et to-planskryss på E 134 på Ørpetveit i Haugesund. Det kostet 36,6 millioner kroner og ble fullført i november 2007. Det andre prosjektet skal fullføres innen 1. juli neste år.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.