ARKIVNYHETER

Risa kan få nytt oppdrag i hjemfylket

Boligområdene sør for Haugesund sentrum blir avlastet for gjennomgangstrafikk når vegen mellom Norheim og Raglamyr blir ferdig.
Boligområdene sør for Haugesund sentrum blir avlastet for gjennomgangstrafikk når vegen mellom Norheim og Raglamyr blir ferdig. Bilde: Ill.: Statens vegvesen
9. des. 2010 - 14:59

Til tross for størrelsen på oppdraget viste riksentreprenørene liten interesse. Veidekke var den eneste av dem som ga pris. Anbudet på 73,234 mill. holder til andreplass.

Nr. tre er Vassbakk & Stol fra Kopervik med 74,248 mill. E. Opedal & Sønner fra Lofthus i Hardanger er sjanseløs med et anbud på 93,129 mill.

Oppdraget består i å etablere ny fylkesveg 47 mellom Norheim like ved Karmsundbrua og Raglamyr som er det nordlige endepunktet for T-forbindelsen. Vegen er halvannen kilometer lang. Den blir utstyrt med midtrekkverk og får derfor en bredde på 12,5 meter. I tillegg kommer det en 4,5 meter bred gang/sykkelveg. Total planeringsbredde blir 23,5 meter.

Vegen skal være ferdig innen utgangen av april 2012. Først 10 år senere er alle de 25 delprosjektene i Haugalandspakken fullført. Pakken er kostnadsberegnet til 2,7 milliarder kroner.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.