RIM lanserer tablet

Blackberry-produsenten lanserer tablet-PC-en PlayBook.

RIM lanserer tablet

Spesifikasjoner

Type: Tablet
Størrelse: 130 x 193 x 10 mm, 400 g
Skjerm: 1024 x 600 piksler, 7 tommer, kapsitiv
Operativsystem: QNX-basert BlackBerry Tablet OS

Nettverk: -
Internett: Wi-fi 802.11b/g/n
Bluetooth: 2.1+EDR med A2DP
GPS:
 Nei

Minne: 1024 MB RAM, 16/32 GB lagring
Minnekort: Nei
CPU: Dual ARM Cortex A9 1 GHz 

USB: 2.0, Micro-USB
Medieutgang: 3,5 mm minijack, Micro-HDMI
FM-radio: Nei

Kamera: 3 MP front, 5 MP bak
Videoopptak: Ja

Batteri: -

Man kan sannelig si at Apple ikke var først med tablet-PC-er, men de satte en standard da de introduserte iPad. Nå skal alle ha en bit av kaka, og sist ut er ingen ringere enn RIM, produsenten som lager Blackberry.

Det nye produktet kalles PlayBook, og kjører et operativsystem utviklet av QNX som RIM nylig kjøpte opp. Operativsystemet kalles Blackberry Tablet OS, og er basert på det UNIX-lignende operativsystemet QNX RTOS som er utviklet for å kjøre på beskjeden maskinvare.

Leketøy

Blackberry er kanskje ikke noe du forbinder med spill, men RIM fremhever dette som en av tabletens viktigste egenskaper. Den skal angivelig være svært god på dette. PlayBook kalles også "den første profesjonelle tableten" av RIM.

Surfing er viktig, og alle som lager tableter passer på å påpeke at de støtter både HTML5 og Adobe Flash. Multitasking er også på plass.

Sju tommer

På maskinvaresiden finner vi en sju tommers skjerm med 1024 x 600 pikslers oppløsning, slik som Samsung Galaxy Tab har. Skjermen er kapasitiv og støtter multitouch. Størrelsesmessig er PlayBook omtrent like stor som Samsung Galaxy Tab.

Les også: Lyntest av Samsung Galaxy Tab »

To kjerner

Prosessoren er en tokjernet ARM Cortex A9 som kjører på 1 GHz. Denne får selskap av 1 GB RAM. Dette sørger for at PlayBook spiller av video i full HD, som også kan vises på eksterne skjermer via HDMI-utgang.

PlayBook har videre et frontmontert kamera med tre megapiksler for videosamtaler, og et kamera på fem megapiksler bak. Minnekapasiteten skal være 16 og 32 GB.

Ingen GSM/3G

Enheten får også 802.11b/g/n Wi-fi, Bluetooth 2.1 og tilkobling for Micro-USB. Det er ikke støtte for mobilnett, men dette skal komme senere, da både med 3G og 4G.

Se den i levende live på Engadget.com »

PlayBook skal komme i salg tidlig neste år. Sjekk videoen under for å få et inntrykk av produktet.

Les mer om: