MOBIL

RIM kaster toppsjefene

Selskapet som lager BlackBerry har fått ny sjef.

Marius ValleMarius ValleJournalist
23. jan. 2012 - 10:41

Den kanadiske mobilprodusenten RIM, som lager BlackBerry-telefonene og -tjenestene, har fått en ny sjef. Det er tyske Thorsten Heins som tar over for de to sjefene Mike Lazaridis og Jim Balsillie.

Thorsten Heins har jobbet hos RIM siden 2007, og kom før dette fra Siemens AG hvor han jobbet i 20 år.

Endringen i ledelsen kommer etter at RIM har slitt med å lage produkter som har kunnet konkurrere med iPhone og Android i mobilmarkedet. iPhone og Android har tatt over plassene som de mest solgte smarttelefonplattformene, mens RIM har legen har måttet se sine markedsandeler forvitre.

Fortsetter som før

Den uttalte strategien for å få hodet over vannet står ved like. Den innebærer at RIM skal lage et nytt BlackBerry-operativsystem, som etter planen skal lanseres mot slutten av året. 

Den nye sjefen har ikke lovet noen store endringer i planene til selskapet, noe som tyder på at RIM vil fortsette å jobbe med å få på plass BlackBerry 10. 

Mike Lazaridis er grunnleggeren av RIM, mens Jim Balsillie har jobbet med RIM siden 1992. De blir begge fortsatt værende i selskapet. De to har delt på rollene som styreleder og toppsjef (CEO). De vil fortsatt ha plass i styret til RIM.

Kilde: TheVerge.comBloomberg.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.