IT

RiksTV utvider

19. aug. 2010 - 13:52

RiksTV har fått mer kapasitet. To nye såkalte multipleksere er i drift og øker kapasiteten i bakkenettet fra rundt 60 til 100 Mbit/s.

Flere kanaler

Dermed finnes det nå fem multipleksere. NRK har fått én av dem, noe som gjør det mulig å sende alle de tre tv-kanalene i HD til ski-VM starter.

RiksTV disponerer de fire siste.

– Den økte kapasiteten er gode nyheter for kundene våre. Vi kommer til å øke antall kanaler i Rikspakken med mellom fem og ti avhengig av hvordan vi balanserer kapasiteten mellom SD- og HD-kanaler. Vi regner med å være klare med den nye kanalpakken snart, og vi kommer til å lansere den i midten av september. TV 2 er allerede i gang med sitt utvidede tilbud av sportskanaler, og nå som Premier League starter opp vil de sende døgnet rundt i HD, sier fungerende administrerende direktør Christian Birkeland i RiksTV.

Sivilingeniøren tok ledelsen i selskapet etter Espen Thoresen på forsommeren.Filmpakke

For et par år siden annonserte RiksTV at selskapet ville bruke ledig kapasitet i nettet om natten og på eventkanaler som ikke sender til å overføre film til kunder som hadde Grundigs PVR-boks.

– Det har vært vanskeligere å etablere dette tilbudet enn vi så for oss, men nå er vi i gang med prøvesendinger fra Tryvann til noen kunder. Vi kommer til å annonsere det vi kaller Alltid Underholdning like etter at vi er ferdige med utvidelsen av Rikspakken. Det betyr at kunden alltid vil ha rundt 70 spillefilmer i SD- og HD-kvalitet på harddisken som de kan se når de vil, sier Birkeland.

– Vi har ikke satt prisen ennå, men regner med at det vil koste omtrent som å kjøpe en DVD i måneden, sier han.Sorte tall

I løpet av de første par driftsårene har RiksTV pådratt seg en gjeld på drøyt 800 millioner kroner.

Det koster å etablere seg i markedet, men Birkeland ser ikke mørkt på det.

– Vi får stadig flere betalende kunder. Det er rundt 460 000 som er betalende og ikke-betalende kunder, men det er enda flere som bruker bakkenettet. De ser bare på NRK. Nå har vi over 290 000 betalende kunder, og antallet vokser overraskende raskt ennå. Det er ennå 150 000 i den gamle slukkebasen, og mange av disse velger å komme til oss, sier Birkeland.

Han tror de nye tilbudene vil lokke flere over til RiksTV.

– Jeg håper vi kommer over 400 000 kunder på sikt, og da vil dette være en veldig god butikk. Vi har allerede hatt mange måneder i år hvor driften er gått i pluss på tross av at vi har store utgifter til distribusjon, markedsføring, kundesenter og programrettigheter. Det er ikke langt igjen til vi når en omsetning på en milliard kroner, sier han.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.