DRIFT OG VEDLIKEHOLD

Riksrevisjonen skal granske driftskontrakter etter 123 prosent økning

Riksrevisjonen skal granske rapporten fra Rogaland revisjon som viser at veivedlikeholdet ble 123 prosent dyrere etter at fylkeskommunen fikk ansvaret for fylkesveiene.

Riksrevisjonen vil nå granske den store kostnadsøkningen Rogaland fylke har hatt for sine driftskontrakter.
Riksrevisjonen vil nå granske den store kostnadsøkningen Rogaland fylke har hatt for sine driftskontrakter. Foto: Risa
26. apr. 2023 - 08:43

I starten av april ble det lagt fram en rapport, laget av Rogaland Revisjon for fylkeskommunen, som viste at da driftskontraktene i fylket ble delt mellom riksveier og fylkesveier ved inngangen til 2020, økte kostnadene til den femårige Stavanger-kontrakten med 123 prosent.

Tirsdag var rapporten oppe til behandling i fylkestinget i Rogaland, og et enstemmig fylkesting tok rapporten til orientering og ba fylkesdirektøren følge opp rapportens anbefalinger, skriver Stavanger Aftenblad.

Erlend Jordal (H), leder i kontrollutvalget, mente undersøkelsen i Rogaland har bidratt til å belyse temaet nå når Riksrevisjonen skal se på situasjonen i alle landets fylker.

– Revisjonsrapporten har vist oss utfordringen og kostnader som vi ellers ikke ville sett. Samtidig har gjennomgangen i kontrollutvalget gitt oss noe lavere skuldre i denne saken. Det viser seg blant annet at det er en forskjell i vedlikeholdsnivå før og etter reformen, sa Jordal.

Frode Myrhol fra Folkets Parti mente rapporten fra Rogaland Revisjon var av det skremmende slaget.

– Her har vi en reform som skulle være kostnadsbesparende, men som har blitt det motsatte. Slik sett er det betryggende at Riksrevisjonen tar saken. Vi bør i høyeste grad gjøre noe og sette i gang et arbeid for å komme oss ut av denne bakevja som denne reformen har bidratt til, sa Myrhol.

(©NTB)

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.