NETTARKIV

Rikholdige kartdager

Til forskjell fra tidligere Kartdager, er programmet i år satt med to parallelle sesjoner i stedet for tre etter plenumsesjonen på åpningsdagen 28. mars. – Dette gir færre totale antall foredrag, men gir samtidig mer konsentrasjon av gode foredrag, fordi nåløyet blir trangere å slippe gjennom, sier Kjell Berge, leder for programkomiteen, til Teknisk Ukeblad.

Modernisering

Tradisjonen tro starter programmet med hilsen fra Miljødepartementet. Statens kartverk bidrar også med et innlegg. Både offentlige etater og den private sektoren er godt representert på foredragslisten. Selv e-handel er også med. – Vi følger også med i tiden der, sier Berge.

Ett av hovedemnene for årets konferanse er effektivisering av den offentlige forvaltning. Dette temaet skal behandles på to følgende sesjoner. Det vil også bli redegjort for Boligadresseprosjektet; et sentralt prosjekt for å adressere leiligheter.

– I dag stopper adressen ved gateadressen. Det betyr at det for eksempel er umulig å adressere en leilighet i en boligblokk. Nå vil dette adressebegrepet bli utvidet med et bolignummer slik at vi kan stedfeste informasjon til denne, forklarer Berge.

Beste kart

For sjette gang blir det konkurranse om beste kart, i én åpen klasse. Alle deltakerne på Kartdagene får utdelt stemmeseddel. Vinneren får 5000 kroner i premie, diplom og hederlig omtale. I tillegg vil det bli delt ut en premie til vinneren av Fagjuryens pris. Her får vinneren diplom og hederlig omtale.

Juryen legger vekt på at kartet fyller den hensikten det skal ha, samt hvordan kartografien er utført. Både estetisk utseende og hvor godt kartet kommuniserer med brukeren vektlegges. Framstillingsmetoden er fri, det er det ferdige kartet som vil bli vurdert.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.