OLJE OG GASS

Riis-Johansen utgått på dato

PASSLØS: Terje Riis-Johansen skulle vært til stede på Intsoks olje- og gasskonferanse i St. Petersburg i dag, men det gikk ikke med utgått diplomatpass.
PASSLØS: Terje Riis-Johansen skulle vært til stede på Intsoks olje- og gasskonferanse i St. Petersburg i dag, men det gikk ikke med utgått diplomatpass. Bilde: Scanpix
Maiken Ree, Mona StrandeMaiken Ree, Mona Strande
26. jan. 2011 - 10:22

Olje- og energiminister Terje Riis-Johansen skulle opprinnelig vært til stede på Intsoks olje- og gasskonferanse i St. Petersburg i dag.

– Uforutsette omstendigheter

Til forsamlingens store overraskelse hadde ministeren meldt avbud i siste liten, og hans politiske rådgiver Ivar Vigdenes måtte ta over talerstolen.

– Ministeren så frem til å tale for dere, men på grunn av uforutsette omstendigheter kunne han ikke komme. Vi oppdaget i siste liten at passet hans var utgått på dato, sa Vigdenes til en humrende forsamling.

Dermed måtte Riis-Johansen vende nesen hjemover igjen.

Les også:

– Glipp fra departementet

Kommunikasjonsrådgiver Unni Claussen i olje- og energidepartementet bekrefter at Riis-Johansens diplomatpass har gått ut på dato.

– Det var en glipp, og han hadde dessverre ikke med sitt andre pass. Riis-Johansen sier det er veldig synd at han ikke får deltatt på konferansen, men heldigvis blir Norge likevel representert ved at Vigdenes tar hans plass, sier Claussen.

– Er det Riis-Johansen eller departementet som har ansvar for å ha kontroll på passets utløpsdato?

– Det er hans ansvar, men nå var det flere skjema som skulle fylles ut, så glippen kom herfra, sier Claussen.

Les også: Tilbyr 50 utvinningstillatelser

Rådgiver tok plassen

Olje- og energiministeren skulle snakket om Norges planer for olje- og gassutvikling og leting i nordområdene.

Vigdenes tok for seg samme tema, med fokus på fjorårets gjennombrudd med delelinjeavtalen i Barentshavet mellom Russland og Norge.

– Jeg kan snakke i en mer optimistisk atmosfære enn vi har kunnet gjort på mange år. Avtalen for Barentshavet var fjorårets høydepunkt for norsk politikk, sa Vigdenes.

Avtalen forventes å ratifiseres i Stortinget og den russiske Dumaen i løpet av kort tid.

Les også: Sp går mot egen energiminister

P.S. Teknisk Ukeblads utsendte har i denne anledning papirene i orden, og kommer med saker fra Intsok-konferansen i dag og i morgen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.