KRAFT

Riis-Johansen avlyser Svalbard-tur

Olje- og energiminister Terje Riis Johansen avlyser den planlagte Svalbard-turen denne uka. Her da han og kommunal- og regionalminister Liv Signe Navarsete møtte pressen på en rasteplass i Ulvik kommune onsdag forrige uke.
Olje- og energiminister Terje Riis Johansen avlyser den planlagte Svalbard-turen denne uka. Her da han og kommunal- og regionalminister Liv Signe Navarsete møtte pressen på en rasteplass i Ulvik kommune onsdag forrige uke. Bilde: Scanpix
16. aug. 2010 - 14:13

– Riis-Johansen synes det var synd å måtte avlyse Svalbard-besøket i denne omgang. Det var lagt opp til et innholdsrikt og faglig spennende program innenfor CO2-håndtering. Dette håper han å få gjennomført på et senere tidspunkt, sier statssekretær Sigrid Hjørnegård til NTB.

Testanlegg

På Svalbard skulle olje- og energiministeren blant annet besøke testanlegget for CO2-lagring i Adventdalen utenfor Longyearbyen.

Her leder Universitetsstudiene på Svalbard (UNIS) et forsøksprosjekt som tar mål av seg å lagre CO2 fra kullkraftverket i Longyearbyen under permafrosten fem kilometer unna.

Startknapp

Riis-Johansen skulle trykke på startknappen for å sette berggrunnen under trykk.

Enorme mengder vann skal pumpes ned i grunnen for å se hvordan flytende CO2 oppfører seg i det lovende reservoaret som er funnet på 900 meters dyp.

Torsdag var planen å fly til Billefjorden nær den nedlagte russiske bosetningen Pyramiden for å studere de geologiske strukturene som gir olje og gass i Barentshavet.

På Svalbard ligger disse oppe i dagen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.