OLJE OG GASS

Riggstreiken avverget

18. juni 2008 - 07:22

I 3.30-tiden i natt kom det til løsning i flyteriggoppgjøret mellom Norges Rederiforbund og arbeidstakerorganisasjonene Industri Energi, SAFE og samarbeidende organisasjoner.

Industri Energi og de samarbeidende organisasjoner (DSO) har godtatt meglingsmannens forslag, mens SAFE sender oppgjøret ut til uravstemning uten forhandlingsutvalgets anbefaling. De har satt svarfrist til 1. august.

– Det gikk i havn så langt. Det var krevende forhandlinger helt til siste øyeblikk. SAFE er veldig i tvil og ønsker uravstemning. Men det blir ingen streik onsdag, sier riksmeglingsmann Svein Longva til NTB.

Ramme på 12 prosent

Det var spørsmålene om arbeidstid og lønn som har stått sentralt i meglingsinnspurten.

– Spesielt spørsmålene knyttet til renteutvikling og dette med arbeidstid var vanskelig, sier Longva.

Ansatte omfattet av tariffavtalen for flyterigger og plattformboring, er i løsningen sikret en ramme i lønnsoppgjøret på i overkant av 12 prosent beregnet av grunnlønnssatsene. Norges Rederiforbundet trakk også sitt krav om adgang til å avtale alternative arbeidsplaner.

Var klare til streik

– Vi er fornøyde med at streik er avverget og at medlemmene er sikret et meget godt lønnsoppgjør som gir opp mot 60.000 kroner i gjennomsnitt, sier forbundsleder Leif Sande i Industri Energi i en melding.

Nærmere 600 nøkkelmannskap på fire rigger på norsk sokkel, blant annet produksjonsboringen med West Venture og DeepSea Delta og leteboringen med Transocean Leader, var natt til i dag klare til å gå ut i streik.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.