OLJE OG GASS

Riggratene faller for Statoil

NY KONTRAKT: Scarabeo 5 går inn i en ny trårskontrakt med Statoil. Raten er på 400 000 dollar dagen.
NY KONTRAKT: Scarabeo 5 går inn i en ny trårskontrakt med Statoil. Raten er på 400 000 dollar dagen. Bilde: Anders J. Steensen
Anders J. Steensen
11. nov. 2009 - 11:30

Statoil har inngått to treårskontrakter med opsjon på ytterligere ett års leie. Diamon Offshore har leid ut Bingo 3000-riggen, Ocean Vanguard for en dagrate på ca 350 000 dollar, mens Saipem har leid ut Scarabeo 5 til en dagrate på 400 000 dollar.

Som ventet

Dette er omtrent de samme riggratene som var gjeldene for 2006.

– Vi gikk ut i desember i fjor med forventinger om at markedet skulle gå ned til 2006-nivå, og disse forventningene har markedet svart på. Vi er fornøyde med å ha oppnådd rimeligere riggkapasitet, slik at vi kan utvikle sokkelen videre, sier Anders Opedal, direktør for anskaffelser i Statoil.Brukt lenge

Riggene skal brukes til både letevirksomhet og til koplettering på norsk sokkel. Scarabeo 5 har blant annet vært fast på Haltenbanken i lang tid.

– De to riggene er kjente bidragsytere i våre operasjoner på norsk sokkel. Fleksibiliteten disse riggene gir med hensyn til å håndtere konvensjonell boring, komplettering, høyt trykk, høye temperaturer og dypt vann er i tråd med våre planer for leting og produksjon i tiden framover, sier Øystein Michelsen, Statoils konserndirektør for undersøkelse og produksjon på norsk sokkel.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.