Rigger seg for betongproduksjon til store veiprosjekter

I løpet av november åpner Unicon ny mobil fabrikk på Hønefoss for å kunne betjene store infrastrukturkontrakter i området.

(Illustrasjonsfoto)
(Illustrasjonsfoto)
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
9. okt. 2020 - 09:33

– Vi har allerede levert til PNC prosjektet i noen måneder fra den eksisterende fabrikken, men er nå rigget for de virkelig store leveransene til både PNC og Skanska samt fremtidige behov på bl a Ringeriksbanen, sier salg- og markedsdirektør Bent Nygren i Unicon.

Han viser til to store veiprosjekter er godt i gang og inneholder krevende bru-konstruksjoner, dette gjelder både  E16 Åsbygda- Olum med Skanska som hovedentreprenør, og E16 fra Hønefoss til Jevnaker med PNC som entreprenør.

Rana Gruber nevnes som et eksempel på gruvedrift hvor artikkelforfatterne mener det bør være mulig å utnytte overskuddsmasser etter sortering. Bildet er fra 2010.
Les også

Gruver uten avfallsdeponi – slik kan de bli en realitet

60.000 kubikkmeter på to kontrakter

Den mobile fabrikken er satt opp rett ved siden av eksisterende fabrikk på Hønefoss, og har 25 prosent større kapasitet mer enn eksisterende fabrikken. De to kontraktene som er tegnet utgjør et betong-volum på rundt 60.000 kubikkmeter.  I tillegg vil denne kapasitets økning gi det lokale proff-markedet den ekstra kapasiteten som etterspørres.

Med to fabrikker på Hønefoss kan Unicon også ta på seg enda flere betong-leveranser i regionen. Der Unicons fabrikker på Hønefoss ligger i dag har det vært betongindustri helt siden 1971, den gangen det het Hønefoss Ferdigbetong. I tillegg til bygg og anlegg markedet, leverer vi også til privatmarkedet hvor vi har erfaring med stor etterspørsel i Hønefoss-området.

Norwegian Hydrogen benytter innestengt kraft i Hellesylt til produksjon av trykksatt hydrogen. Produksjonen herfra er ikke nok til å forsyne de åtte skipene som har fått Enova-støtte.
Les også

Trenger fem til åtte tonn hver dag: Uavklart hvor hydrogen til Enova-støttede skip skal komme fra

Kortreist sand fra Myrvang

Det legges stor vekt på å gjøre betongproduksjon mer miljøvennlig og Unicons nye Hønefoss-fabrikk er intet unntak. Det brukes kortreist sand fra Sandtaket på Myrvang som tilslag. Egen sement fra Unicons terminal i Drammen med stor andel flyveaske gjør at all betong til prosjektet er miljøvennlig lavkarbon betong. Vaskeanlegget er lagt opp slik at det brukes for begge fabrikker samtidig og har gjenbruk av vaskevann, og samdriften med den eksisterende fabrikken reduserer også bruken av transport.

– Unicon er glad for å kunne bruke sin kompetanse og lange erfaring med mobile anlegg til å etablere ny fabrikk på Hønefoss og ser frem til å kunne levere store mengder med kortreist betong. Den nye fabrikken vil levere betong allerede i november, forteller produksjonsdirektør Inge Olav Dalen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.