NYHETER

Rift om roboter

Universal Robots melder at det er stor interesse for å bli forhandler for selskapet i USA.

Danske Universal Robots er populære i USA.
Danske Universal Robots er populære i USA. Bilde: Universal Robots
27. jan. 2013 - 21:39

Robotarmene UR5 og UR10 skal ha blitt møtt med overveldende interesse fra både forhandlere og sluttbrukere etter etableringen i landet i fjor høst.

 

Selskapet stilte nylig på messen Automate i Chicago. Salgssjef Ed Mullen forteller at det var stor interesse for å besøke standen.

- Ingen andre produsenter har en samarbeidende robotarm, som kan arbeide side om side med medarbeiderne i produksjonen, helt uten avskjerming, sier han.

 Den er også veldig enkel å programmere, og kan lett flyttes fra sted til sted i produksjonen.

 

Mullen forteller at distributører bokstavelig talt står i kø for å selge robotene i USA. En av de nye forhandlerne er Gary Eliasson, daglig leder i Axis Inc. Han forklarer at det er stor forskjell mellom Universal Robots og andre konkurrenter.

- UR er den eneste samarbeidende roboten som kan kjøre uten sikkerhetsavskjerming og samtidig arbeide med så stor nøyaktighet, konstaterer Eliasson.  

 

Siden selskapet solgte sin første robot i 2009, har virksomheten hatt en kraft vekst i mer enn 40 land. Det er nå 10 forhandlere i USA og 130 i alt på verdensbasis.

 

I Norge blir robotene forhandlet av Intek Automatisering, LTS Aktiv, Aps Robotics, Mektron, P.A. Bachke og Bergsli Metallmaskiner.

 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.