IKT

Rettsak god PR

Rettsaken var tydelivis svært god reklame for Napster. Avisa New York Times skriver at de hadde 5,4 millioner besøkere i juli, noe som førte dem opp på 47. plass blant de mest besøkte nettstedene i verden.

Napster selv kommenterer opplysningene med at hele 20 millioner brukere faktisk benyttet seg av deres tjenester i juli. Brukerne trenger bare å leste ned et lite program fra nettstedet, og benytter det for å utveksle de ulovlige musikkfilene. Dermed blir bare de færreste brukerne registrerte som «treff» på nettsiden deres.

Napster er saksøkt av store deler av den etablerte musikkindustrien for å formidle piratkopierte MP3-filer til millioner av forbrukere over hele verden. En føderal jury i San Francisco har dømt selskapet til å stenge nettstedet, men i påvente av en anke er ikke dommen rettskraftig ennå.

Den mest besøkte nettsiden i juli var America Online Inc. (AOL) med over 80 millioner treff, med Microsoft (63 millioner) og Yahoo Inc. (50 millioner) på plassene deretter. Disse målingene blir foretatt av det New York-baserte firmaet Media Matrix.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.