FTSPILL

Retrospill er på moten

Stein Jarle Olsen
16. nov. 2007 - 14:48

Du trodde kanskje at de beste spillene er det som finnes i butikkhyllene? Vi mimrer tilbake til tiden da det meste foregikk i 2D og mange av tidenes beste spill ble skapt.

Her er Forbrukerteknologi-redaksjonens liste over de beste retrospillene:

1. Sid Meier’s Colonization (PC)

Klassikeren fra 1994 som fremdeles er like moro den dag i dag. Omhandler den europeiske koloniseringen av Amerika, og vekter økonomi og handel tyngre enn mer kjente Civilization. En perle av et spill som for lengst burde ha fått en oppfølger.

2. Tecmo Cup Soccer (Nintendo)

Fotball møter rollespill i dette uvanlige sportsspillet fra 1992. Hver spiller har ulike ferdighetsnivåer, spesialskudd og –pasninger og utvikler disse etter hvert som man spiller kamper. Fikk aldri noen stor fanskare, men er likevel svært underholdende etter vår mening.

3. Wiz&Liz – The Frantic Wabbit Wescue (SEGA Mega Drive)

Wiz&Liz er et fantastisk underholdende spill fra 1993 hvor målet var å redde X antall kaniner fra en ukjent trussel i høyt tempo – alltid på en grusom tidsbegrensning. Flerspillermodusen ga også samarbeidsmuligheter for to, noe som brakte spillet enda høyere. En tidløs favoritt!

4. The Legend of Zelda – A link to the Past (Super Nintendo)

Det tredje spillet i Zelda-serien ble utgitt i 1992, og er sannsynligvis også ett av de beste, til tross for stadig heftigere konsoller og større produksjonsressurser. Utgitt i 1992, var spillet like definerende for sin spillgenerasjon som de senere utgivelsene har blitt for sine.

5. Mega Man (Nintendo)

Plattformspillet fra 1987 som skulle sette i gang hele den lange serien om Mega Man. Til tider frustrerende vanskelig, men også svært tilfredsstillende ettersom man etter hver bane (og tilhørende boss) fikk tilgang til et nytt våpen eller egenskap.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.