BYGG

Restaurering i store mengder

ØDELAGT: Finansdepartementet står solid som fjell, men det gikk hardt ut over vinduene.
ØDELAGT: Finansdepartementet står solid som fjell, men det gikk hardt ut over vinduene. Bilde: Håkon Jacobsen
Joachim Seehusen
11. okt. 2011 - 14:12

Seks av byggene i regjeringskvartalet er å anse som fredet. Det gir ekstra utfordringer til Statsbygg i renoveringsarbeidet som nå er startet.

Les også:

Settes inn igjen

Fire bygg er allerede fredet, det er Høyesterett, Finansdepartementet, Grubbegaten 1 og Møllergaten 19. Møllergaten, på folkemunne gjerne kalt "nummer 19" var den gamle hovedpolitistasjonen i Christiania. I Grubbegaten 1 holdt Fiskeridepartementet til.

– Vi har tatt ut fem containere med rester av dører og vinduer som alt sammen skal restaureres og settes inn igjen, forteller Anders Wethal, Statsbyggs prosjektleder for arbeidene.

Les også: Gjenoppbyggingen kan koste 6 milliarder

CONTAINERLASS: Hele fem containere er fylt med ødelagte dører og vinduer som skal restaureres. Her en siste oppsamling fra Finansdepartementet. Håkon Jacobsen

Riksantikvaren på laget

Wethal forteller at det er tilstrekkelig kapasitet blant eksperter på å restaurere gamle dører og vinduer, og at Statsbygg allerede har kontakt med flere firmaer.

Statsbygg jobber tett sammen med Riksantikvaren med disse byggene.

– I tillegg er både H-blokken og Y-blokken i en fredningsprosess. For oss betyr det at de må behandles som om de er fredet.

Riksantikvaren: – Høyblokka har stor verdi

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.