NETTARKIV

Restaurering for regjeringen

KJEMPEJOBB: Festsalen i det som engang var Statens enkekasse skal restaureres til originalstand. Det blir en utfordring for både prosjektleder Jens-Petter Lund (til venstre) og arkitekt Knut Pedersen.
KJEMPEJOBB: Festsalen i det som engang var Statens enkekasse skal restaureres til originalstand. Det blir en utfordring for både prosjektleder Jens-Petter Lund (til venstre) og arkitekt Knut Pedersen. Bilde: Joachim Seehusen
Joachim Seehusen
5. mai 2008 - 12:34

Nå er reguleringsforslag for siste byggetrinn i regjeringskvartalet lagt frem. Restaurering av Keysersgate 8, bygget i 1899 blir den største utfordringen. Prosjektet består av tre eiendommer, to eksisterende skal renoveres, så skal det føres opp et nybygg på 12 etasjer. Statsbygg håper å lyse ut anbudene til høsten for å kontrahere før årsskiftet. Totalt vil de 21 000 kvadratmetrene koste 800 millioner kroner. Entreprenørdelen av dette er anslått til 440 millioner kroner.

– Vi regner med at det bir tre til seks store entrepriser, men vi er forberedt på å endre det, avhengig av hvordan markedet reagerer, sier prosjektleder Jens-Petter Lund i Statsbygg.

Hvis alt går etter planen, blir det byggestart våren 2009, med innflytting våren 2012. Da skal plassen foran Biengården, som skal rives, forvandles fra «et bakrom tll selve inngangsporten til regjeringsbygget», ifølge arkitekt Knut Pedersen. JS

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.