PROSJEKTER

Reparerer veier med gulvfliser

Da kunstneren hadde irritert seg over hullet i asfalten lenge nok, bestemte han seg for å gjøre noe med det.

Dette gatehjørnet i Stavanger ble fikset av EmEmEm i 2018. Kunstneren vil ikke avsløre om det er ham selv som sitter på huk ved kunstverket.
Dette gatehjørnet i Stavanger ble fikset av EmEmEm i 2018. Kunstneren vil ikke avsløre om det er ham selv som sitter på huk ved kunstverket. Foto: EmEmEm
30. des. 2019 - 17:24

Da den franske kunstneren EmEmEm (ikke døpenavnet hans) i 2016 hadde sett seg lei på hullet i asfalten utenfor studioet sitt i Lyon i Frankrike, tok han fram flis og fugemasse, og tettet hullet selv. Han var så fornøyd med resultatet at å reparere hull i veien har vært kunstprosjektet hans siden.

Kunstverk laget i Aberdeen tidligere i år <i>Foto:  EmEmEm</i>
Kunstverk laget i Aberdeen tidligere i år Foto:  EmEmEm

Fylkesveiene i distrikts-Norge har ikke hatt besøk av EmEmEm, men han har faktisk tettet asfalthull i Stavanger, i tillegg til i storbyer som Paris, Madrid, Barcelona, Torino og Genova har den franske veikunstneren avlastet veimyndighetene med de fargerike kunstverkene sine.

– Bare begynnelsen

Tilsammen 300 hull er hittil tettet med baderomsfliser, forteller EmEmEm på epost til Veier24. 150 av dem i hjembyen Lyon, resten spredt rundt i Europa. Og flere skal det bli.

EmEmEm-gatekunst i Lyon. <i>Foto:  EmEmEm</i>
EmEmEm-gatekunst i Lyon. Foto:  EmEmEm

– Dette er bare begynnelsen, svarer han nemlig når vi spør om dette er et pågående eller et avsluttet kunstprosjekt.

Han forteller at tilbakemeldingene er gode, både fra folk flest og veimyndighetene. Folk kommer stadig med flisrester til ham, slik at han kan opprettholde sin intensjon om bare å bruke gjenbruksmaterialer i kunstverkene sine. Og i det siste har han fått henvendelser fra veimyndigheter i byene der han har jobbet, med spørsmål om hvordan de best skal bevare kunstverkene hans.

Brigadegeneral Gjermund Eide forsikrer om Natos styrke, men advarer mot å undervurdere Kina.
Les også

Mener Kina kan bli en enda større utfordring enn Russland for Europa

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.