INDUSTRI

Repant klar for Tyskland

Camilla Aadland
12. okt. 2006 - 11:02

Repant har fått sertifisering fra Deutsche Pfandssystem GmbH (DPG). Det betyr at Repants panteautomat Global er klargjort for å lese det nye og avanserte sikkerhetsmerket som kommer på alle flasker med pant i Tyskland.

Automatprodusenten har i lengre tid jobbet tett sammen med underleverandører for å utvikle en leser til panteautomatene som selges i Tyskland.Hindrer svindel

– Dette er den siste teknologiske brikken som faller på plass i vår global-løsning. Nå har vi en automat som er skreddersydd for tyske butikkjeder og som samtidig er tilpasset den nye og strenge tyske returpantordningen, sier administrerende direktør Christian Andersen i Repant i en pressemelding.

Panten i DPG-systemer er på 0,25 euro. Dette er en panteverdi som langt overstiger produksjonskostnadene av flaskene. Det er derfor stilt strenge krav til merking av flaskene for å forhindre svindelforsøk i systemet.

Strenge krav

– DPG-systemet har langt strengere krav til merking og avlesningsteknologi enn for eksempel det norske markedet. Sikkerhetskravene er omtrent på høyde med bankkortavlesning i minibanker. Vi er meget fornøyd med å tilfredsstille DPGs krav, og sertifiseringen bekrefter at vi er i stand til å utvikle og tilpasse ny og avansert teknologi på kort tid, sier Andersen.

Repant vil utstyre alle sine panteautomater med den nye leseren i god tid før 1. februar 2007, som er siste frist for etterinstallering av leseren.

Repant ble etablert i 1994 for å lage panteautomater i konkurranse med Tomra . Selskapet har 45 ansatte fordelt på Norge (Drammen), Sverige og Tyskland.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.