ENERGI

Renere i Russland

Norske spesialister startet nylig opplæring av miljøstyringssystemet ISO 14001 i den russiske bedriften Petrosavodskmarsh i Karelen. Pilotprosjektet har som formål å forberede bedriftens ledelse og ansatte for lettere å kunne oppnå slik sertifisering. Det er første gang et ISO-program legges opp og introduseres i en russisk bedrift.

Petrosavodskmarsh undertegnet avtalen om styringssystemet gjennom det norsk-russiske samarbeidsprogrammet Renere Produksjon. Bedriften, som har over 10.000 ansatte, produserer papirmaskiner blant annet for eksportmarkedet. De siste årene har bedriften iverksatt de første forberedelser for tilpasning til internasjonale standarder. Norske Sivilingeniørers Forening, NIF, står for organisering og samordning av prosjektet. Det Norske Veritas skal stille personell til disposisjon for selve opplæringen.

Etter å ha kjørt Renere Produksjon-programmer i Nordvest-Russland gjennom de siste seks år, har stadig flere etterspurt opplæring om standardiserte miljøstyringssystemer, og spesielt ISO 14001. Prosjektlederen i Renere Produksjon, NIFs Arild Nordby, sier til Teknisk Ukeblad at Petrosavodskmarsh ble valgt til å kjøre pilotprosjektet blant annet fordi den har en ledelse som forstår betydningen av moderne miljø- og kvalitetsstyring. Bedriften har i tillegg de senere år vært gjennom omfattende omstrukturering og har flere ganger hatt ingeniører som deltakere på kurs i Renere Produksjon, slik at den er kvalifisert for å foreta en ISO-sertifisering.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.